Infini behandeling – Fractionele radiofrequentie met hoge intensiteit

Wat is het?

De Infini behandeling combineert gefractioneerde radiofrequentie met microneedling. Door diep in de huid thermische energie af te leveren wordt de productie van eigen collageen gestimuleerd om de huid van binnenuit te regenereren en een natuurlijke structurele huidverbetering en versteviging te creëren.

In tegenstelling tot andere toestellen wordt er niet van buiten naar binnen gewerkt, maar wordt de warmte-energie direct vrijgegeven waar die moet zijn, op meerdere niveaus in de diepere huidlagen (0.5 tot 3.5 mm). Zo wordt de opperhuid zoveel mogelijk gespaard van ongewenste neveneffecten.

Het toestel werkt bovendien gefractioneerd, wat betekent dat de energie in vele kleine zones wordt vrijgegeven, waardoor de huid sneller kan helen zonder de nadelen van een chirurgische ingreep.    De behandeling kan bij elk huidtype en in elk seizoen uitgevoerd worden.

Hoe werkt de behandeling?

Het handstuk bevat 49 microscopische naaldjes die geïsoleerd zijn met goud en door het huidoppervlak worden aangebracht. Gestimuleerd door de radiofrequentie energie, die alleen vrijkomt aan de top van de naaldjes, zullen collageen en elastine zich opbouwen gedurende verschillende weken na de behandeling. Dit geeft over het algemeen een opmerkelijke verbetering op het gebied van huidtextuur en huidverstrakking.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de indicatie, de toestand van de huid, de leeftijd. Het effect wordt bekomen doordat de huid reageert op de toegediende energie met aanmaak van nieuw collageen en elastine. Het herstel van je huidweefsel is een langzaam proces. Afhankelijk van de indicatie kan je de eerste veranderingen al merken na een aantal weken, maar opvallende resultaten zijn pas zichtbaar na een aantal maanden, en ze kunnen zelfs nog verbeteren tot zes maanden na de behandeling. Afhankelijk van de reactie van de huid en de graad van effect die men wil bekomen moet je gemiddeld rekenen op een 3- tal sessies (met een interval van minstens 4 weken) om een grondige verbetering te verkrijgen.

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling wordt steeds voorafgegaan door een consultatie met huidonderzoek, uitleg over de procedure, de te verwachten effecten en het doornemen van de geïnformeerde toestemming. Er kunnen foto’s genomen worden ter opvolging van het effect. Vóór de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovende crème. Naargelang de uitgebreidheid duurt de behandeling 15 tot 30 minuten.  Tijdens een sessie wordt de zone meestal met 3 passages op een verschillende diepte behandeld.

Hoe comfortabel is de behandeling?

Dit is afhankelijk van  het type procedure en verschillend per persoon. De behandeling voelt als speldenprikken en kan als licht tot matig pijnlijk worden ervaren. Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken wordt voordien een verdovende crème aangebracht. Na de behandeling is het pijngevoel direct voorbij en blijft er een gevoel van warmte of lichte spanning.

 Wat zijn de mogelijke nevenwerkingen?

Voor het gelaat en de hals zijn de nevenwerkingen meestal mild en binnen 2 à 3 dagen verdwenen. De roodheid en branderigheid direct na de behandeling verdwijnen binnen de eerste uren. ’s Anderdaags kan er een lichte zwelling of restroodheid zijn die een tweetal dagen kan aanhouden (soms wat langer als er gewerkt wordt rond de ogen). De huid kan ook lichtjes ruw aanvoelen als zandpapier gedurende 2 à 3 dagen. Als nabehandeling hiervoor volstaat een verzachtende crème gedurende enkele dagen. Bij behandelingen op het lichaam is de hersteltijd veel langer (tot 2 weken). Op gevoelige huidgebieden (vb rond de ogen) kunnen enkele dagen blauwe plekjes optreden. Tot alle roodheid verdwenen is moet zon en zonnebank vermeden worden. Personen gevoelig voor koortsblazen kunnen van 1 dag vóór tot 5 dagen na de behandeling voorzichtigheidshalve preventief medicatie tegen koortsblazen voorgeschreven worden.

Indien u niet werkt in vervuilde omgeving mag u uw normale activiteiten op het werk, uw huishouden of sportactiviteiten verder zetten.

Is de behandeling permanent?

De resultaten kunnen jaren aanhouden omdat het omdat het om een structurele verbetering gaat,  maar het verouderingsproces wordt uiteraard niet stopgezet. Indien gewenst kan voor een jaarlijkse onderhoudsbehandeling gekozen worden. Indicaties als littekens of striemen zullen een blijvende verbetering vertonen.