Couperose behandeling

De Velure laser behandelt tal van vasculaire letsels zoals oppervlakkige adertjes ( vb op wangen, neus of kin), spinvaatjes, kleine angiomen op gelaat of lichaam.

Met de fractionele scanner is hij ook geschikt voor het behandelen van diffuse roodheid in hals of decolleté.

Hoe werkt de vaatlaser ?

De energie van de laserstraal met golflengte 532 nm wordt specifiek geabsorbeerd door rode vaatjes en omgezet in warmte. Hierdoor worden de storende vaatjes vernietigd zonder de omliggende huidstructuren te beschadigen. De laser werk zeer doeltreffend en is uitermate veilig. De behandeling geeft meteen ook een verfrissend en verjongend effect op uw huid.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig ?

Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen nodig om een bevredigend resultaat te bekomen. Na elke behandeling ziet men verbetering.

In het geval van couperose kan een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aangewezen zijn om nieuwe vaatjes te behandelen en het resultaat te stabiliseren.

Hoe verloopt de behandeling ?

Na een huidonderzoek en uitleg over de procedure kan een afspraak worden gemaakt.

Tijdens de behandeling wordt een warm prikkend gevoel waargenomen. Dit wordt in regel goed verdragen.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen aanvoelen. Dit mag met make-up gecamoufleerd worden. Het genezingsproces verloopt zeer vlot en beperkt zich tot enkele dagen.

Dagelijkse activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden.

Voorbereiden op een vaatlaserbehandeling

  • Vermijd strikt zon of zonnebank vanaf ten minste 6 weken voor tot 6 weken na de behandeling.
  • Vermijd zelfbruinende producten op de te behandelen zone de laatste 2 weken voor behandeling.
  • Vermijd warmte ( vb sauna, warm bad, hete douche ) de dagen na behandeling.
  • Reinig voor de behandeling uw huid met water en een zachte reiniger en breng geen make-up aan op de te behandelen zone.
  • U koopt Flamigel ( vrij in de apotheek) en u legt dit in de koelkast. Na de behandeling brengt u verschillende keren de afkoelende gel aan en dit zolang u een warm gevoel van de huid ondervindt. Nadien kan u overschakelen op een verzachtende gelaatscrème. Vermijd agressieve producten ( vb scrubs, peelings, ...)